Torttantobröd med gröna oliver och mozzarella

Ett läckert bröd med en god inbakad fyllning.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk honung eller socker
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smulad mozzarella
  • 100 g riven ost
  • 150 g gröna oliver
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke eller degblandare och lös upp med ljummet vatten. Blanda ner smält smör, honung eller socker och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta 5-10 minuter i maskin eller förhand. Degen ska släppa i kanterna och vara blank och smidig.
    2. Jäs degen i bunken under bakduk i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader
    3. Tryck ut degen till en rektangel 20x30 cm. Strö över mozzarella, ost, oliver och basilika, lämna yttersta kanten fri och rulla ihop den som en rulltårta. Forma den till en hästsko. Låt jäsa under bakduk på en plåt i minst 40 minuter.
    4. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen ca 40 minuter. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben