Toscakaka med päron

Serverar: 20-22 portioner

Det blir två kakor av en sockerkaka, bra om man är många.

Ingredienser

  • En färdiggräddad sockerkaka
  • En burk med päron
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 påsar mandelspån (ca 35 g)
  • Instruktioner

    1. Dela sockerkakan i två delar och lägg på en plåt. Skiva päronen. Häll över lite spad från päronen over kakorna och lägg ut päronskivorna.
    2. Toscasmet: Blanda alla ingreienser i en kastrull. Låt sjuda under omrörning ( smeten får inte sjuda för länge då blir den smulig) tills den ser lite seg ut. Bred smeten över frukten på kakan. Grädda i 225 grader 10-15 minuter eller tills smeten fått lite färg. Servera vispad grädde till eller ät som den är.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben