Toscakaka med päron

Serverar: 6-8 portioner

Annorlunda toscakaka.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 150 g margarin
  • Fyllning
  • 1 burk (400 g) pärontärningar
  • Glasyr
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • 100 g mandelspån
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    Vispa äggen och sockret till skum. Blanda torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt det smälta fettet och mjölken, rör blandningen jämn Bred ut smeten i en smord form och grädda ca 20 minuter på mitt falsen i 200 graders ugnsvärme. Tillred glasyren. Koka upp alla ingredienser under försiktig omrörning. Låt pärontärningarna rinna av och häll dem på den halvgräddade bottnen. Fördela glasyren över frukterna. Grädda ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme, tills ytan blir vackert gyllenbrun.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben