Toscakaka med rabarber

Jättegod toscakaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rabarber i skivor
  • Glasyr
  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1/4 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält, avsvalnat margarin. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner det i smeten.
    3. Häll i form och strö över rabarberskivor. Grädda långt ner i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Gör under tiden glasyren: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll toscaglasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
    5. Servera med vaniljsås, vaniljvisp, glass eller bara som den är.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben