Tournedos med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt uppskattad bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, ca 3 - 4 cm tjocka
  • 200 g gorgonzola ( spara 4 msk till såsen )
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Smör
  • 3 krm salt
  • ½ dl torr sherry
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ tsk kinesisk soya
  • Instruktioner

    1. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll den med en skiva gorgonzola. Strö lite peppar över. Bind ev om köttbiten med ett snöre. Stek dem på hög värme ca 3 min på varje sida i en stekpanna. Salta lätt på köttet. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa ur den med sherry, crème fraiche och ca 4 msk gorgonzola. Tillsätt buljongtärningen och soyan. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
    2. Stekt potatis eller pommes frites är gott till. Grönsaker efter eget tycke.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben