Tranbärstarteletter med mandel

Serverar: 4-6 portioner

Till de friska tranbären smakar en söt mandelkräm fint. Tranbären går bra att byta ut mot lingon.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 stort ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 5 dl frysta tranbär
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
    2. Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som mäter 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
    3. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalen mitt i ugnen, 8-10 minuter.
    4. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och grädde. Blanda bär, socker och potatismjöl och fördela i pajskalen.
    5. Bred mandelsmeten över och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    6. Servera pajen/pajerna med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben