Trancherad lax på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna laxrätt är lite exotisk med sin japansk-inspirerade vinägrettsås och känns absolut lyxig att servera.

Ingredienser

  • 4 x 150 g laxskiva
  • 250 g bladspenat
  • 1 msk god olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Vinägretten
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl japansk soja
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 2 skållade och tärnade tomater
  • 10 g wasabi (japask pepparotspuré)
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop vinägretten.
    2. Fräs bladspenaten (hel) hastigt i olivolja, salta & peppra. Halstra laxen 3-4 min på varje sida, salta & peppra
    3. Tranchera laxen (den skall vara lite rå i mitten) Lägg upp spenaten och lägg laxen ovanpå. Häll vinägretten över fisken.
    4. Pressad potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben