Trattkantarellsoppa med blåmögelost

Serverar: 4 portioner

En soppa som är både god och värmande.

Ingredienser

  • 400 g trattkantareller, eller motsvarande torkade
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 4 dl vatten
  • 2 st kalvbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 100 g kvibille ädelost
  • 1 st skalat äpple, i små tärningar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen i "soppstora" bitar. Fräs löken och svampen i en gryta. Låt bryna så att all vätska försvinner.
    2. Slå på vatten och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda ca. 5 min. Häll i grädden och mjölken och låt sjuds i ca. 10 min.
    3. Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så den smälter helt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i. Serveras med ett varmt bröd med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben