Trattkantarellsoppa med blåmögelost
Serverar:
4 portioner
En soppa som är både god och värmande.
Ingredienser
400 g trattkantareller, eller motsvarande torkade
1 st gul lök, finhackad
4 dl vatten
2 st kalvbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
100 g kvibille ädelost
1 st skalat äpple, i små tärningar
Salt
Peppar
Instruktioner
Hacka svampen i "soppstora" bitar. Fräs löken och svampen i en gryta. Låt bryna så att all vätska försvinner.
Slå på vatten och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda ca. 5 min. Häll i grädden och mjölken och låt sjuds i ca. 10 min.
Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så den smälter helt. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i. Serveras med ett varmt bröd med ost.
Liknande recept
Trattkantarellsoppa med riven parmesan
6
Enkel trattkantarellsoppa
4.7
4
2
Trattkantarellsoppa
4.5
4
Kycklinggryta med blåmögelost
6
Trattkantarellsoppa
4
30 min
4
Sallad med rökt vildsvin och blåmögelost
20 min
2
Trattkantarellsoppa med gorgonzola och ruccola
4-6
Mjuk pepparkaka med blåmögelost
30
Trattkantarellsoppa med smördegstrianglar
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!