Trifle med citrustouch

Serverar: 8 portioner

En maffig lager-på-lager-dessert som man kan variera i det oändliga.

Ingredienser

  • 1 normalstor sockerkaka
  • 4 msk limoncello (citronlikör) eller stark citronsaft
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl färska bär
  • 4 dl matyoghurt, 10%
  • 1 msk socker
  • 1 msk limejuice
  • Topping
  • 1 lime i tunna skivor
  • 4 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Skär sockerkakan i bitar stora som små tändsticksaskar (eller hälften av det om du ska servera desserten i portionsglas) Häll över citronlikören.
    2. Koka bär, socker och citronskal några minuter till en tjock sås. Häll bärsåsen i en stor glasskål eller i portionsglas. Lägg på sockerkaksbitarna. Strö över de färska bären.
    3. Blanda yoghurt, socker och limejuice. Skeda upp ovanpå bären. Garnera med limeskivor och ringla över honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben