Tryffelkaka

Serverar: 100 portioner

Smakar otroligt gott, söttma med sting av chili.

Ingredienser

  • ½ kg mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 4 msk cacao
  • Fyllning
  • 400 g mörkchoklad
  • 50 g smör
  • 2½ dl vispgrädde
  • Mald chili
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och rör i hop med ägg, äggvitor och cacao. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter.
    2. Till fyllningen Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädden och koka upp försiktigt. Rör ner chokladen till en smidig massa. Smak sätt med chili efter egen smak.
    3. Bred ut smeten över botten och ställ den kallt i ca 3 timmar. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben