Tryffelkaka

Serverar: 10 portioner

Fantastiskt god, ett måste för alla chokladälskare

Ingredienser

  • Kakan
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker (utan blir det beskt)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • Tryffel
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad (Marabou går utmärkt)
  • Ibland varierar jag kakan lite och tillsätter då ca 10 - 15 droppar pepparmintsolja , blir supergott
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull, ta av från plattan. Rör i socker,kakao,vaniljsocker, rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i smord rund ugnsform med löstagbar kant (inte för stor form då blir kakan torr, ta hellre en mindre så den blir högre) Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min.absolut inte längre, den ska vara lite lös i mitten! Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladkakan i bitar och lägg i kastullen så det smälter. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme, ta ut den och bred den över kakan. Låt stå kallt ca 1 timme före servering. servera med vispad grädde eller glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    strimma21 9 november 2009

    Den här gör jag ofta när vi är många på middag och den serveras med hallon, blåbär och lättvispad grädde. Den är väldigt uppskattad. Jag tar alltid hälften ljus Marabou och hälften mörk choklad till tryffeln. Och tillsätter 1 dl grädde i kakan, det blir saftigt och bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben