Tryffelkaka med mycke smak

Med smak av tryffel

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad, gärna hälften med mintsmak och hälften vanlig choklad
  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 tsk snabbkaffe
  • Instruktioner

    1. Bryt blockchokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn.
    2. Smält smöret eller margarinet på svag värme. Tag kastrullen från värmen och rör ner sockret. Skilj äggulorna och vitorna åt, vispa vitorna till hårt skum.
    3. Rör ner äggulorna i smörblandningen och därefter den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, mandel och kaffepulver, tillsätt detta till smeten. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan. Häll smeten i en väl smord och skorpsmulebeströdd form med löstagbar kant, grädda kakan i 175 grader 30-35 minuter.
    4. Låt kakan svalna lite innan den lossas från formen, Kakan har ett krasigt ytterskikt och är lite smetig inuti.
    5. Servera kakan med en klick vispad grädde och ev bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben