Tryffeltårta med apelsin

Serverar: 6-8 portioner

Jag är tokig i tryffel! Inte den tryffel som bökas upp av tryffelsvinen, utan godistryffel, choklad, apelsin, saffran ...

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 125 g smält smör eller margarin
  • Saft av 1 apelsin
  • Tryffel
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 100 g choklad
  • Rivet skal av apelsin, ca 1/2 tsk
  • 2 msk mandelspån
  • Till servering
  • Vispgrädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, bakpulver och matfett. Bred ut smeten i en låg, bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, och grädda kakan ca 30 minuter i 175°.
    2. Ta ut kakan, vänd upp den på serveringsfat och dra bort papperet. Droppa över apelsinsaften och ställ svalt.
    3. Koka upp grädden, bryt i chokladen och låt den smälta i grädden. Rör blandningen slät. Rör ned apelsinskal och bred tryffeln över kakan, som inte behöver vara helt kall. Strö på mandelspån och ställ tårtan svalt.
    4. Servera den med vispad grädde eller mjukrörd glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben