Jag är tokig i tryffel! Inte den tryffel som bökas upp av tryffelsvinen, utan godistryffel, choklad, apelsin, saffran ...
Ingredienser
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 krm bakpulver
125 g smält smör eller margarin
Saft av 1 apelsin
Tryffel
3/4 dl vispgrädde
100 g choklad
Rivet skal av apelsin, ca 1/2 tsk
2 msk mandelspån
Till servering
Vispgrädde eller vaniljglass
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, bakpulver och matfett. Bred ut smeten i en låg, bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, och grädda kakan ca 30 minuter i 175°.
- Ta ut kakan, vänd upp den på serveringsfat och dra bort papperet. Droppa över apelsinsaften och ställ svalt.
- Koka upp grädden, bryt i chokladen och låt den smälta i grädden. Rör blandningen slät. Rör ned apelsinskal och bred tryffeln över kakan, som inte behöver vara helt kall. Strö på mandelspån och ställ tårtan svalt.
- Servera den med vispad grädde eller mjukrörd glass.
Liknande recept
Kommentarer (0)