Tsatsiki med forellrom

Serverar: 20 portioner

Den klassiska Tsatsikin i all ära, men här får den en god touch av forellrom och dill!

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1 liter turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl finhackad dill
  • 4 msk forellrom
  • Instruktioner

    1. Skölj gurkan och skala den lite slarvigt. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Salta och låt vätskan rinna av en stund i ett durkslag.
    2. Blanda gurka med finhackad vitlök och yoghurt. Lägg upp i skålar och dekorera med finklippt dill och forellrom.
    3. Blanda eventuellt forellrom och finklippt dill i såsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben