Tsebhidorho-Het kycklingryta från Eritrea
Serverar:
4-6 portioner
En rätt som jag fick av en arbetskamrat som är från Eritrea.
Ingredienser
5 gula lökar
150 g smör
1 msk berbere-krydda
2 brk krossade tomater
1 medelstor kyckling
Saften av en citron
1½ tsk salt
2-3 vitlöksklyftor
1 liten bit färsk ingefära
Instruktioner
Skala och hacka löken fint. Stek dem i smöret i en gryta på medelstark värme.
Tillsätt berberekryddan och därefter tomaterna. Rör om.
Dela kycklingen skölj kycklingen väl i vatten. Om du använder kycklingfile så ska dem vara hela.
Gnid in dem med citron och salt. Lägg bitarna i grytan, blanda med såsen.
Pressa i vitlöken och tillsätt den fint hackade ingefäran.
Låt grytan puttra på svag värme,ca 30-40 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt.
Servera tillsammans med sallad, jag serverar även ris till men det får ni avgöra själva och (kichbröd Eritrianskt bröd) går bra med annat bröd
Liknande recept
Kycklingryta med sweet chili
5
20 min
4-6
4
Gnocchi med kycklinggryta
4
Kycklingryta med gorgonzola
4
30 min
4
3
Thailänsk kycklingryta
40 min
4
Orientalisk kycklingryta i tryckkokare
40 min
4
Jennys kycklingryta med curry
5
30 min
4
Kycklingryta
30 min
4-6
Thailändsk kycklingryta
4
Kycklingryta för små munnar
5
30 min
10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!