Tsebhidorho-Het kycklingryta från Eritrea

Serverar: 4-6 portioner

En rätt som jag fick av en arbetskamrat som är från Eritrea.

Ingredienser

  • 5 gula lökar
  • 150 g smör
  • 1 msk berbere-krydda
  • 2 brk krossade tomater
  • 1 medelstor kyckling
  • Saften av en citron
  • 1½ tsk salt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Stek dem i smöret i en gryta på medelstark värme.
    2. Tillsätt berberekryddan och därefter tomaterna. Rör om.
    3. Dela kycklingen skölj kycklingen väl i vatten. Om du använder kycklingfile så ska dem vara hela.
    4. Gnid in dem med citron och salt. Lägg bitarna i grytan, blanda med såsen.
    5. Pressa i vitlöken och tillsätt den fint hackade ingefäran.
    6. Låt grytan puttra på svag värme,ca 30-40 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt.
    7. Servera tillsammans med sallad, jag serverar även ris till men det får ni avgöra själva och (kichbröd Eritrianskt bröd) går bra med annat bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben