Tunna ugnspannkakan

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Alltid lika gott...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rimmat bogfläsk eller rökt skinka
  • 3 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar.
    2. Ringla margarin i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i fläsket och rör om. Stek fläsket i mitten av ugnen ca 10 min.
    3. Skinkan behöver inte stekas först. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Lingonsylt och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben