Tunnbröd från Ryssland

God bröd som passar utmärkt till picnic med lite sallad och grillad kött.

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vitt lantbrödsmjöl
  • Till pensling
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål, häll in 37º vatten och rör om.
    2. Tillsätt olivolja och lantbrödsmjöl, arbeta samman degen väl.
    3. Sedan arbetar du degen i ca 10 minuter för hand, tills den blir smidig och fin.
    4. Låt degen jäsa under en bakduk i 1 timme.
    5. Olja in plåten med lite av olivoljan som du ska pensla med.
    6. Lägg degen på plåten och tryck ut den med dina fingertopparna tills den blir ca 30x35 cm.
    7. Nagga med gaffeln.
    8. Skala och skär löken i jätte tunna ringar som du sedan sprider över hela brödet.
    9. Pensla degen med resten av olivoljan, strö på lite salt och grädda i ca 10 minuter i 250 grader. (nedersta falsen)
    10. Tips! Variera smaken gärna! Istället för löken kan du t. ex sprida lite oregano med fårost eller mozarella.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben