Tunnbröd från Ryssland
God bröd som passar utmärkt till picnic med lite sallad och grillad kött.
Ingredienser
15 g jäst
2 ½ dl vatten
1 msk olivolja
5 dl vitt lantbrödsmjöl
Till pensling
3 msk olivolja
1 rödlök
1 tsk havssalt
Instruktioner
Smula ner jästen i en skål, häll in 37º vatten och rör om.
Tillsätt olivolja och lantbrödsmjöl, arbeta samman degen väl.
Sedan arbetar du degen i ca 10 minuter för hand, tills den blir smidig och fin.
Låt degen jäsa under en bakduk i 1 timme.
Olja in plåten med lite av olivoljan som du ska pensla med.
Lägg degen på plåten och tryck ut den med dina fingertopparna tills den blir ca 30x35 cm.
Nagga med gaffeln.
Skala och skär löken i jätte tunna ringar som du sedan sprider över hela brödet.
Pensla degen med resten av olivoljan, strö på lite salt och grädda i ca 10 minuter i 250 grader. (nedersta falsen)
Tips! Variera smaken gärna! Istället för löken kan du t. ex sprida lite oregano med fårost eller mozarella.
Liknande recept
Mjukt tunnbröd - Norrlandswrappers
5
2
Uppstekt tunnbröd med kall falukorv
5
10 min
1
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Mjukt tunnbröd - teriyakirullar
Tunnbröd på spisen
4.8
30
6
Gravad röding med västerbottensmousse och knaperstekt tunnbröd
5
4
123 Linneas Förrätt eller drinktillbehör med kallrökt lax på tunnbröd. Snabb.
4
4
1
Tunnbröd i stekpanna
1 h 30 min
15-16
2
Tunnbröd i gjutjärnspanna
4.5
1 h
25-30
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!