Tunnbröd på havremjöl och sojamjöl

Serverar: 8 portioner

Dessa tunnbröd bakas på havremjöl och sojamjöl. Havremjölet ger fibrer och sojamjölet protein. De kan bakas både i stekpannan eller på en plåt i ugnen. Kavla dem gärna med en kruskavel innan gräddningen.

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 400 g mjölk, kylskåpskall
  • 20 g ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 60 g sojamjöl
  • 100 g havremjöl
  • 20 g fiberhusk
  • Till utbakning
  • Sojamjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie i ca 2 timmar.
    2. Dela degen i 8 lika stora bitar, rulla dem runda och kavla ut dem tunt med lite sojamjöl. Stek tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna tills de fått färg på båda sidor och känns lätta. Du kan också grädda dem på en plåt mitt i ugnen i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
    3. Lägg tunnbröden ovanpå varandra och täck dem med en bakduk så att de inte torkar ut.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben