Dessa tunnbröd bakas på havremjöl och sojamjöl. Havremjölet ger fibrer och sojamjölet protein. De kan bakas både i stekpannan eller på en plåt i ugnen. Kavla dem gärna med en kruskavel innan gräddningen.
Ingredienser
12 g jäst
400 g mjölk, kylskåpskall
20 g ljus sirap
½ tsk salt
60 g sojamjöl
100 g havremjöl
20 g fiberhusk
Till utbakning
Sojamjöl
Instruktioner
Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie i ca 2 timmar.
Dela degen i 8 lika stora bitar, rulla dem runda och kavla ut dem tunt med lite sojamjöl. Stek tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna tills de fått färg på båda sidor och känns lätta. Du kan också grädda dem på en plåt mitt i ugnen i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
Lägg tunnbröden ovanpå varandra och täck dem med en bakduk så att de inte torkar ut.