Tunnbrödssnittar

Serverar: 4 portioner

Snittar med rödlök, gurka, ost mm Passar som tillugg

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • ½ gurka, skalad
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g lagrad starkost, riven
  • ½ dl dill, hackad
  • Salt
  • 4 mjuka tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Finstrimla löken, skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint.
    2. Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa. Blanda i lök, gurktärningar och dill. Smaka av med salt.
    3. Fördela röra på tre tunnbröd, lägg ovanpå varandra och till sist den fjärde skivan som lock. Plasta och lägg en tyngd jämnt fördelad ovanpå.
    4. Låt stå i minst 1 tim.
    5. Skär upp i jämna, fina snittar.
    6. Tips! Prova även att tillsätta rökt fisk.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    flabban 29 januari 2011

    Mycket goda snittar. Serverade som drinktilltugg. Mycket uppskattat.Tack för ett bra recept. Högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben