Läckert långpannebröd som bara behöver jäsa en gång. Sesamfröna på toppen ger en god smak.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
Garnering
Olivolja
Sesamfrön
Instruktioner
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Tryck hål med pekfingret över hela degytan. Pensla på olja och strö över sesamfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 8-12 minuter eller tills det har fått fin färg. Låt det svalna på ett galler.