Tunt långpannebröd med sesamfrön

Serverar: 12-14 portioner

Läckert långpannebröd som bara behöver jäsa en gång. Sesamfröna på toppen ger en god smak.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Olivolja
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Tryck hål med pekfingret över hela degytan. Pensla på olja och strö över sesamfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 8-12 minuter eller tills det har fått fin färg. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben