Tuppfilé med whiskysås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Suveränt gott och samtidigt lättlagat! Tuppfilé kan dock vara svårt att få tag på.

Ingredienser

  • 2 färska tuppfiléer
  • 3 dl grädde (matlagningsgrädde går utmärkt)
  • ½ dl whisky (ej för rökig smak)
  • ½ dl kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Dela de färska tuppfiléerna, antingen på längden eller i lite tjockare skivor.
    2. Lägg dem i en ugnsfast form, blanda ihop övriga ingredienser och häll över.
    3. Ställ in i ugn och stek på 200 grader i 30-40 minuter.
    4. Pressad potatis är jättegott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elbarne 20 september 2011

    Den här rätten var verkligen enkel, och så roligt att ha whisky i! Annorlunda! Det blev gott också, men tyvärr skar sig såsen, vilket ledde till att det såg oaptitligt ut. Därav det lägre betyget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben