Fläskfilé med whiskysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Marinerad fläskfilé med en underbart god sås.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 600g
  • 1 dl op´s grillmarinad orginal
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 schalottenlök , eller en halv gul lök
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk whisky
  • 2 msk kalvfond, Koncentrerad
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från senor. Hacka vitlöken smått, blanda marinaden, vitlök, ingefära, salt och peppar. Lägg köttet och marinaden i en fryspåse. Låt köttet marineras minst 3 timmar. Vänd på påsen med jämna mellanrum.
    2. Bryn köttet runt om i smör. Låt köttet steka klart på svag värme under lock, ca 20-30 minuter.
    3. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och mjölken och rör till en slät smet. Häll på 3 msk av whiskyn, fond och matlagningsgrädden. Låt såsen puttra på låg värme tills det är dags att servera. Vid servering häll i resten av whiskyn.
    4. Skär fläskfilén i centimeterstora bitar och severa med klyftpotatis, whiskysås och stekta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben