Tuppkaka med rabarber och kardemumma

Serverar: 12 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod! Är rabarbern slut, toppa med t ex vinbär, hallon eller blåbär. Den flexibla kakan är saftigt god även utan frukt eller bär.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g kallt smör
  • 1 msk hel kardemumma
  • 300 g rabarber
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl flagad mandel
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till till formen
  • Ev vispgrädde
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
    3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl. Bre ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan.
    4. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan.
    5. Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan kallna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marval 23 juni 2009

    jättegod kaka! jag gjorde den med rabarber, men ska testa med andra bär senare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben