Med inspiration från Mellanöstern så fylls dessa bröd med kardemummadoftande couscous, sultan, russin och nötter.
Ingredienser
Steg 1 Skållning
1 dl couscous
½ msk kardemumma
1 ½ dl kokhett vatten
½ tärning grönsaksbuljong
Steg 2
25 g jäst
2 ½ dl kallt vatten
8 dl vetemjöl special
1 dl sultanrussin
50 g grovt hackade valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med skållningen. Blanda couscousen med kardemumma. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och slå detta över couscousen. Rör om och låt grynen stå och svälla ca 5 minuter under lock. Låt couscousen svalna något.
- Lös upp jästen i kallt vatten och tillsätt mjölet. Knåda ihop till en deg och arbeta därefter in couscousen. Arbeta degen ordentligt 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
Tillsätt russin, valnötter mot slutet och låt därefter degen jäsa ca 50 minuter.
- Arbeta degen hastigt så att degen blir smidig att kavla ut den till en rektangel, knappt 1 cm tjock. Skär upp degen i små trekanter och lägg bröden på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 35 minuter.
- Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)