Tusen och en natt bröd

Serverar: 40 portioner

Med inspiration från Mellanöstern så fylls dessa bröd med kardemummadoftande couscous, sultan, russin och nötter.

Ingredienser

  • Steg 1 Skållning
  • 1 dl couscous
  • ½ msk kardemumma
  • 1 ½ dl kokhett vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • Steg 2
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 dl sultanrussin
  • 50 g grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med skållningen. Blanda couscousen med kardemumma. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och slå detta över couscousen. Rör om och låt grynen stå och svälla ca 5 minuter under lock. Låt couscousen svalna något.
    3. Lös upp jästen i kallt vatten och tillsätt mjölet. Knåda ihop till en deg och arbeta därefter in couscousen. Arbeta degen ordentligt 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt russin, valnötter mot slutet och låt därefter degen jäsa ca 50 minuter.
    4. Arbeta degen hastigt så att degen blir smidig att kavla ut den till en rektangel, knappt 1 cm tjock. Skär upp degen i små trekanter och lägg bröden på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 35 minuter.
    5. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills bröden fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben