Ingredienser
Bottnar
3 ägg
2,5 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma, kärnor, stötta
1 tsk bakpulver
Tuttifruttifyllning
2 päron
1 äpple
3 plommon, skållade och skalade
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
3 msk äppeljuice, koncentrerad, till bottnarna
Gelé
2 gelatinblad
1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
1,5 msk honung
Chokladvaniljkräm
2 dl mjölk
0,5 dl visprädde
0,5 vaniljstång, eller 1 msk vaniljsocker
3 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 tsk smör
50 g mjölkchoklad
Garnering
4 dl vispgrädde, vispad
5 plommon
100 g hallon