Tvistade tomatbröd

Serverar: 10 portioner

En väldigt gott bröd att servera till många olika typer av mat. Godast att servera dem nygräddade.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 3 dl krossade tomater
  • 50 g tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 1 ½ kg vetemjöl special
  • Pensling
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degblandare. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader och lös upp jästen med det. Tillsätt socker, salt, krossade tomater, tomatpuré och olivolja.
    2. Avsluta med vetemjölet, lite i taget och kör degen i blandaren minst 5 minuter. Den ska vara smidig och släppa från kanten på bunken. Jäs ca 40 minuter under bakduk.
    3. Kavla ut degen i en stor jämntjock fyrkant. Dela degen i 8-10 långa remsor och tvinna dem. Jäs ca 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Blanda olivolja och krossade tomater och pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben