Oliv och tomatbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Gott och nyttigt bröd utan socker

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 100 g oliver
  • 2 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 20 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i matberedaren. Häll i de krossade tomaterna samt fyll på med 5 dl vatten. Tillsätt olivolja, hackade oliver samt salt och till sist ca 19,5 dl vetemjöl. Spara 0,5 dl till utbakningen. Se till att smeten släpper från kanterna i matberedaren. Låt smeten jäsa ut ordentligt, minst 1 timme. Ta upp degen på bakbordet knåda väl samt lägg i formar. Låt jäsa 1 gång ca 1 timme. Sätt in formarna på mellanläge i ugnen. Baka i 175 C, i ca 40 minuter. Låt brödet vila innan du skär upp, njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben