Tysk plommonpaj

Serverar: 4-6 portioner

Det här kommer från Älsklingsefterrätten

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g smör eller margarin
  • ¾ dl socker
  • 1 litet ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 liter plommon
  • ½ dl socker
  • Äggstanning
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • ¼ tsk salt
  • Garnering
  • 1 dl sötmandel
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman alla ingredienserna till degen på bakbordet. Arbeta degen smidig och ställ den svalt en stund. Skålla och strimla mandeln. Kärna ur plommonen. Vispa samman ägg, salt och grädde.
    2. Kavla ut degen till en kaka ca 3 cm större runt om än pajformen. Smörj formen och klä den med deg. Lägg ner plommonen, strö över socker och häll på äggstanningen.
    3. Grädda pajen i god ungsvärme 225-250 grader tills den börjat stelna på ytan. Strö över mandeln och grädda pajen färdigt. Servera med vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben