Tyska pepparkakor

Serverar: 150 portioner

En pepparkaka som innehåller grovhackad sötmandel.

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • ½ dl mjölk
  • 5½ dl brun- eler gul farin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk kanel
  • 4 dl sötmandel, grovhackad
  • 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält fettet, blanda det med mjölken och låt det svalna.
    2. Blanda farin, bikarbonat, kanel och mandel i en skål. Häll på fettblandningen och arbeta in större delen av mjölet.
    3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mjölet.
    4. Rulla degen till jämna rullar, ca 5 cm i diameter. Platta till dem så att de blir fyrkantiga och lägg dem kallt att stena, helst till följande dag.
    5. Skär längderna i tämligen tunna skivor och lägg kakorna på en smord plåt.
    6. Grädda i 175 grader 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben