Tyska pepparkakor
Serverar:
150 portioner
En pepparkaka som innehåller grovhackad sötmandel.
Ingredienser
300 g smör eller margarin
½ dl mjölk
5½ dl brun- eler gul farin
2 tsk bikarbonat
2 msk kanel
4 dl sötmandel, grovhackad
1 liter vetemjöl
Instruktioner
Smält fettet, blanda det med mjölken och låt det svalna.
Blanda farin, bikarbonat, kanel och mandel i en skål. Häll på fettblandningen och arbeta in större delen av mjölet.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mjölet.
Rulla degen till jämna rullar, ca 5 cm i diameter. Platta till dem så att de blir fyrkantiga och lägg dem kallt att stena, helst till följande dag.
Skär längderna i tämligen tunna skivor och lägg kakorna på en smord plåt.
Grädda i 175 grader 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Liknande recept
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Mjuksega pepparkakor
3.7
80
1
Mjuk Pepparkaka med lingonsylt
4
10
1
Moster Anna-Stinas pepparkakor
100
2
Engelska pepparkakor
5
100
1
Gafflade pepparkakor
4.5
30-35
1
Pepparkaka med apelsinkräm
5
12
1
Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!