Ugnsbakad biff med citrontimjansglace

Serverar: 8 portioner

Finns inte hallonbalsamvinäger kan du ta ca 3 msk vanlig balsamvinäger och ½ msk koncentrerad hallonsaft.

Ingredienser

  • 800 g biff av nöt
  • Citrontimjanglacesky
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl hallonbalsamvinäger
  • 2 dl kraftig oxbuljong (tärning + vatten)
  • 8 kvistar citrontimjan
  • Instruktioner

    Glacesky: Smält sockret i vinägern och lägg i citrontimjan. Koka ihop tills 2 dl återstår. Skär itu biffen på längden till två långsmala bitar. Grilla köttet på utegrillen under lock eller grilla i grillpanna och efterstek i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 55-60 grader. Pensla köttet med glaceskyn direkt efter grillning. Låt köttet vila i aluminiumfolie ca 10 min. Skär köttet i tunna skivor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben