Ugnsbakad fisk med blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagat och såå gott.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 400 g blomkål
  • 1 dl mjölk
  • 1 - 2 msk smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad dill
  • Bakad fisk
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g färskspenat
  • 700 g vit fisk, t ex torsk
  • 2 kvistar dill
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • ½ dl vitt vin
  • Sås
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 1 - 2 msk maizenaredning för ljus sås
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr.
    2. Skala och koka potatisen, ta rejält med vatten i kastrullen och när det återstår 8 - 10 min så stoppa ner blomkålen delad och ansad i små buketter.
    3. Koka tills potatis och blomkål är mjuk.
    4. Häll av vattnet och tillsätt mjölken lite i taget, smält smör, salt och peppar. Kör till ett mos med elvisp. Tillsätt hackad dill. Skala och finhacka löken. Ansa spenaten och fräs den blank, tryck ut all vätska. Lägg lök och spenat i en smord ugnsform. Lägg fisken ovanpå tillsammans med dillkvistar, tomater och smör. Salta och häll över vinet.
    5. Lägg ett smörgåspapper över och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
    6. Häll grädde, vin och dill i en kastrull. Låt koka samman ca 5 min.
    7. Red med maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
    8. Servera fisken med moset, grönsakerna och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben