Ugnsbakad hel rödlök med örtröra

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 stora rödlökar, ca 400 g
  • grovt salt
  • ÖRTRÖRA
  • 2 dl crème fraiche eller kesella
  • salt
  • finhackad chili, t ex spansk peppar
  • 1 dl finhackad persilja
  • finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    Häll ett lager, 1-2 cm tjockt, med grovt salt i en ugnssäker form. Skär av lite vid rotändan på lökarna så de blir plana. Skär ett kryss i toppen. Placera lökarna i saltet. Sätt in formen i 225° och baka dem ca 30 minuter. Blanda ingredienserna till örtröran och servera den kall till lökarna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben