Ugnsbakad kyckling i krämig chili- och currysås

Serverar: 4 portioner

Serveras med klyftpotatis.

Ingredienser

  • 700 g kycklinginnerfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Olivolja
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk curry
  • 1 dl Heinz chilisås
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg innerfiléerna i en ugnsfast form och krydda med lite salt och paprikapulver. Ringla lite olivolja över. Sätt in i ugnen på 225-250 grader tills kycklingen helt genombakad. Ta ut formen ur ugnen. (baka gärna dina klyftpotatisar i ugnen samtidigt som kycklingen men låt dem vara kvar i ugnen hela tiden.)
    2. Hacka paprika och purjo och pressa vitlök och lägg alltihop som ett täcke över kycklingen och ringla lite olivolja över grönsakerna och sätt sedan tillbaka formen in i ugnen. Baka i ugnen tills grönsakerna blivit mjuka. Under tiden kan du blanda ihop såsen.
    3. Vispa ihop creme fraiche, chilisås, curry, cayennepeppar och grädde i en skål. När grönsakerna är mjuka i ugnen så häll såsen i ugnsformen och blanda alltihop väl. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter till tills såsen blivit varm.
    4. Servera tillsammans med klyftpotatis och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben