Ugnsbakad lax med curryströssel och potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Currysmör
  • 1 morot (medelstor)
  • 1 palsternacka (medelstor)
  • ½ purjolök
  • 50 g smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk curry
  • ½ citron
  • ½ tsk salt
  • Sallad
  • ½ romansallad
  • ½ gurka
  • Olja
  • Balsamvinäger
  • Tillbehör
  • 800 g potatis
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Tillbehör: koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala den om du vill.
    3. Lax med curryströssel: ta bort skinnet på laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med varje laxbit och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar. Skala och riv morot och palsternacka. Skölj och finhacka purjolöken. Blanda smöret med curry, salt och citronsaft och blanda sedan ner grönsakerna. Blanda ordentligt och bred sedan ut över laxen och i skårorna. Sätt in i ugnen ca 15 min.
    4. Sallad: skölj och riv salladen i mindre bitar. Skölj gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
    5. Servera laxen med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben