En fet fisk som lax ger hårresande höga fettsiffror när den näringsberäknas. Låt dig dock inte avskräckas eftersom fet fisk har det nyttiga fleromättade fettet som vi behöver.
Ingredienser
2 tomater (ca 200 g)
½ msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1msk flytande honung
½ tsk salt
250 g laxfilé, skinn och benfri
½ tsk salt
Tillbehör
300 g kokt potatis
100 g grönsallad
ev någon färsk ört t ex timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda dem med olja, paprikapulver, honung och salt. Stek det ca 15 minuter mitt i ugnen.
Skär laxfilén i portionsbitar, strö på salt. När tomatblandningen stekt 15 minuter, ta ut formen och lägg laxbitarna ovanpå. Låt alltsammans steka i ugnen ca 5 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är.
Servera med kokt färskpotatis, sallad och lite färsk timjan
blev riktigt bra och det gick snabbt. tack för ett bra resept.