Ugnsbakad lax med tomater

Serverar: 2 portioner

En fet fisk som lax ger hårresande höga fettsiffror när den näringsberäknas. Låt dig dock inte avskräckas eftersom fet fisk har det nyttiga fleromättade fettet som vi behöver.

Ingredienser

  • 2 tomater (ca 200 g)
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 250 g laxfilé, skinn och benfri
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • 300 g kokt potatis
  • 100 g grönsallad
  • ev någon färsk ört t ex timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda dem med olja, paprikapulver, honung och salt. Stek det ca 15 minuter mitt i ugnen.
    2. Skär laxfilén i portionsbitar, strö på salt. När tomatblandningen stekt 15 minuter, ta ut formen och lägg laxbitarna ovanpå. Låt alltsammans steka i ugnen ca 5 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är.
    3. Servera med kokt färskpotatis, sallad och lite färsk timjan

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hgbulten 30 oktober 2008

    blev riktigt bra och det gick snabbt. tack för ett bra resept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben