Ugnsbakad lök med sojafärs och julkryddor

Serverar: 8 portioner

Den ugnsbakade löken blir mild och nästan aromatisk och passar utmärkt ihop med de tydliga kryddorna.

Ingredienser

  • 1½-2 liter vatten
  • 3 msk lantbuljongpulver
  • 8 gula lökar, jämnstora
  • 200 g sojafärs
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olja
  • 2 msk glögg eller rödvin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kryddpeppar
  • Salt
  • 100 g riven cheddar eller vegansk motsvarighet
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull, rör i buljongpulver. Skala löken och skär av topp och ände (men försiktigt så att den inte delar sig) Lägg i löken och låt koka ca 10 minuter. Låt rinna av och svalna något på hushållspapper. Peta ut ungefär hälften av innanmätet av varje lök med fingrarna.
    2. Fräs sojafärs och vitlök i olja till genomvarmt. Blanda i glögg, kanel, kryddpeppar och salt. Låt puttra ett par minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Blanda sojafärsen med riven ost. Fyll varje lök med blandningen. Baka i ugn i 35-45 minuter. Täck eventuellt med folie. Toppa med persilja före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben