Ugnsbakad marinerad lax med limesås och kokt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lätt, gott och lyxigt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax eller 1 st liten laxsida
  • 5 msk thai sweet chili sause
  • Margarin till formen
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 lime rivet skal, plus saft efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg fast potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Marinera laxen i thai sweet chili-såsen minst 10 minuter gärna längre. Skala och koka potatisen. Smörj en ugnsfast form, lägg i den marinerade laxen med skinnsidan ned. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter (den skall bli ljusrosa) medan potatisen kokar. Töm upp gräddfilen och blanda i majonnäsen i en skål. Tillsätt limeskal och saft efter smak, salta och peppra och låt stå en stund. Denna sås går att förbereda tidigare, ju längre den får gotta till sig desto godare. Servera laxen med kokt potatis, limesås och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben