Ugnsbakad torskfilé med kryddig tomatsås

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt. dessutom gott!

Ingredienser

  • Såsen
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och tärnad röd paprika
  • 1 tsk Koriander Malen
  • 1/2 tsk Garam Masala
  • 2 krm Spiskummin Malen
  • 1 krm Vitpeppar Malen
  • 2 msk matolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 dl kokosmjölk
  • ris
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200. VIk ihop fiskfiléerna och lägg dem på en oljad plåt. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Baka dem i ugnen ca 15 minuter. Fräs lök, vitlök, paprika och kryddor i oljan i ca 1 minut utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kokosmjölk. Låt det hela koka ihop sakta under 5-6 minuter. Smaka av med salt. Servera fisken med såsen och nykokt ris. Klipp lite gräslök över. Receptet kommer från Kockens!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben