Ugnsbakad vit fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 minuter

Superenkel fiskrätt som går snabbt att tillaga. Blanda gärna olika fisksorter. Tillbehören går att variera på många olika sätt. Välj din egen favoritsås eller prova mitt recept på körvelkräm.

Ingredienser

  • 600 gram vit fisk
  • 4 msk smält smör
  • Salt
  • 1 kruka körvel
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Körvelkräm: Finhacka 1 kruka färsk körvel och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills resten av maten är klar.
    2. Sätt ugnen på ·250°. Lägg cirka 1-1½ cm jämntjocka fiskbitar på ett ugnsäkert smort fat. Pensla med smält smör och salta. Baka i ugnen cirka 4-6 minuter.
    3. Servera med kokt eller stekt potatis och körvelkräm.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben