Ugnsbakade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

En riktigt god sommardessert att laga när det finns gott om färska jordgubbar. På vintern går det naturligtvis bra med frysta bär.

Ingredienser

  • 1 l färska jordgubbar (ca 500 g frysta)
  • 1 bit vaniljstång
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 - 2 msk hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna och lägg dem i en ugnssäker form. Skrapa ur vaniljstången och blanda vaniljkornen med florsocker, vin och citronsaft. Häll det över bären och låt dem marineras ca 30 minuter.
    2. Häll över marinaden i en kastrull och koka upp den. Blanda matfett och mjöl och vispa ned det i marinaden. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Vispa ned äggulorna i såsen. Vispa vitorna styva och vänd ned dem i krämenö.
    3. Häll krämen över jordgubbarna och strö över mandeln. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° ca 10 minuter. Servera desserten.
    4. Du kan byta ut vitt vin mot cider eller fläderblomssaft.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben