Ugnsbakade körsbärstomater i balsamicovinäger, timjan och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Oj så goda, både som förrätt, till grillat osv

Ingredienser

  • 15 körsbärstomater, röda
  • 15 körsbärstomater, gula
  • Marinad
  • 1 dl vinäger balsamico mörk
  • ½ dl olivolja
  • ½ msk mörkt muscovadoråsocker
  • 3 kvistar timjan
  • 1 vitlöksklyfta i tunna skivor
  • Svartpeppar från kvarn
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Låt den gröna kvisten sitta kvar på tomaterna. Skölj och fördela tomaterna på i ugnsfast form med höga kanter. Blanda och häll över marinaden. Låt tomaterna puttra i sitt eget spad tillsammans med marinaden i ca 25-30 minuter. Servera tomaterna ljumna tillsammans med kallskuret kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben