Ugnsbakade rotfrukter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Servera till valfritt kött, men speciellt till de ädelostbiffar och den citronyoghurt som du också hittar recept på här på min sida.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 150 g sötpotatis
  • 1 msk dragon
  • 1 msk rosmarin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen och rotfrukterna i klyftor. Smörj en långpanna med rapsolja och lägg i klyftorna och ringla även rapsolja över.
    2. Stöt örterna i en mortel och sprinkla över. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Baka mitt i ugnen i 180-200 grader i c:a 40 minuter, eller tills de är mjuka.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben