Ugnsbakade rotsaker

Serverar: 4 portioner

Gott till grytor eller en köttbit.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 200 gram rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • 1 citron
  • 3 kvistar rosmarin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna. Skär potatisen i klyftor och de andra grönsakerna i jämnstora bitar. Bred ut rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivoljan. Stek i ugnen tills de är mjuka ca 40 min. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det gula på citronen. Plocka av bladen från kvistarna och hacka dem fint. Blanda citronen och rosmarinen och strö över rotfrukterna. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben