Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Serverar: 6 portioner

Härliga husmanskost - dillkött en riktig klassiker. Här serverad med syrliga morötter

Ingredienser

  • 1 kg högrev utan ben
  • 3 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 3 msk socker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk honung
  • 2-3 dl finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pensla köttet med detta.
    3. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock och ställ in i ugnen, ca 1 1/2 timme, tills det blir mört.
    4. Ta av locket de sista 20-30 minuterna. Spara skyn som ev blivit kvar i kastrullen, koka ihop till hälften.
    5. Skala och hyvla ner morötterna i en bunke.
    6. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och 1/2 tsk salt i en kastrull.
    7. Låt svalna och häll lagen över morötterna. Låt dra i kylen (kan med fördel göras kvällen före).
    8. Värm créme fraichen och grädden precis före servering.
    9. Tillsätt citronjuice, honung, dill, 1 tsk salt, 2 krm peppar och skyn som blev över från grytan.
    10. Skär köttet i mindre bitar eller skivor och vänd ner det i såsen.
    11. Servera med bulgur eller potatis, de syrliga morötterna och kokta salladslökar.
    12. Lyckat! Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 30 september 2009

    ÅÅÅh så gott, tack o en femma får du för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben