Ugnsfranska med räkfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En festilig kvällsrätt men sallad.

Ingredienser

  • 1 formfranska(ej skivad)
  • 1 kg räkor med skal
  • 3 msk bordsmargarin
  • 2 msk vardera av finhackad dill och gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 125 g små frysta ärtor
  • 3 msk fettfri majonäs
  • rapsolja till pensling
  • Instruktioner

    Skär av ett lock av brödet och gröp ur innehållet. Skala räkorna och ställ dem kallt. Blanda margarin, dill, gräslök och citronsaft. Bred på inuti brödet och på lockets undersida. Blanda räkor, ärter och majonäs och lägg i brödet. Lägg på brödlocket och pensla brödets ovansida och kanter med ett tunt lager olja. Vira in det i ett stort ark dubbelvikt aluminiumfolie. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben