Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Massor av saftig topping gör denna rätt smakrik och god.

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ask cocktailtomater, röda
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka basilika
  • 100 g fetaost
  • 1 dl torrostade mandlar el pinjénötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera torsk ovanpå. Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken. Stek löken i 5 minuter. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar. Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar. Gratinera i 20 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med bulgur, dinkel eller quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben