Ugnsgratinerade räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god och lättgjord förrätt som gärna kan förberedas i god tid innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • 6 msk olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 8 champinjoner
  • ½ färsk hackad chilifrukt
  • ½ knippe hackad bladpersilja
  • 12 jätteräkor (eller 25-30 vanliga räkor)
  • Lite pressad citron
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop olja och vitlök och låt dra till sig medan du gör resten. Skiva svampen och blanda med de hackade grönsakerna, räkorna, oljan samt lite citron. Det här kan du ha i en skål i kylen tills det är dags att äta. Fördela röran i 4 portionsformar eller en större. Gratinera 250 grader 8-10 min. Garnera ex med cocktailtomat, dillkvist och citronskiva.
    2. Servera med bröd, för att kunna suga upp den goda såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben