Ugnskassler under rött täcke

Serverar: 4 portioner

Jättegott!!!

Ingredienser

  • 600 g kassler (skuren i centimetertjocka skivor)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • ½ dl ketchup
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 100 g sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Skölj och dela purjolöken. Skala morötterna. Snoppa av sockerärtorna. Skär ned grönsakerna i mindre bitar. Blanchera (grönsakerna kokas snabbt i lättsaltat vatten i ca 1 min) grönsakerna i lättsaltat vatten. Lägg grönsakerna i en smörad ugnsform. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Blanda vispgrädde, crème fraiche, chilisås och ketchup. Smaka med salt och vitpeppar. Häll blandningen över kasslerskivorna. Sätt in formen i ugn, 200 grader i ca 20 minuter. Garnera med lite klippt persilja.
    2. Servera rätten med pasta eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben