Ugnskokt laxfile med citronsås

Serverar: 4-6 portioner

Supergott

Ingredienser

  • 1 ½ kg hel lax
  • 3/4 liter fiskbuljong( tärning+ vatten)
  • 4 dillstjälkar
  • Sås
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 - 2 msk saft av citron
  • 50 - 75 g smör
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Rensa fisken och skär den i benfria fileer lägg dem med skinnsidan upp i en långpanna. Koka upp fiskbuljong med dillstjälkar och häll den i pannan täck med folie. Sjud fisken i 200 grader mitt i ugnen ca 30 min lyft bort skinnet. Sila av buljongen till 3 dl i en kastrull häll i grädde och låt koka upp. Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta lägg ner den i såsen och rör om låt koka ca 3-5 min. Smaka av med citron och klicka ner smöret smaka av med salt och peppar. Servera laxen med en blandad grönsallad, kokt potatis och med såsen till.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben