Ugnskyckling med het sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gillar man hetta använder man mer chili, vill man ha lite mindre styrka blir det gott utan också.

Ingredienser

  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk worcestersås
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk pressad apelsin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 majskyckling (går med vanlig också men jag tycker majskycklingen är godare)
  • 4 tomater
  • ev 1 liten röd chili
  • Valfria färska örter att garnera med (jag brukar använda ½ dl timjan)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Gör sedan såsen. Blanda mango chutney med margarin, worcestersås, senap, paprika, apelsinsaft, salt och peppar. Skala och hacka vitlök.
    2. Torka ur kycklingen och lägg i löken. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla kycklingen med sås.
    3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 1 1/2 timme, tills köttsaften är klar. Pensla kycklingen med såsen flera gånger under stektiden(täck med aluminiumfolie om skinnet ser ut att bli för mörkt).
    4. Gör ett kryss i tomaterna och skolla dessa (åt dem ligga 1 min, sedan är det lätt att dra av skalet). Dela och ta ur kärnorna, hacka dem sen.
    5. Ta upp och håll kycklingen varm. Skumma bort fettet ur formen.
    6. Blanda resten med tomathacket och ev överbliven sås i en kastrull. Hetta upp och smaka av, ev med lite finhackad chili utan kärnor och vita väggar. Skär upp kycklingen, garnera med färska örter och servera med såsen, gärna med en klick crème fraiche i, och nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben